Hallo!

Ik ben Leonie, Master in de keramiek, keramisch artiest, pottenbakker en leerkracht bij de Keramiekstudio. Ik heb 27j ervaring in pottendraaien en keramische technieken.

 

Ik ben opgegroeid in een kunstenaarsnest. Ik heb mijn vader, karikaturist Nesten, altijd zien tekenen en schilderen en kwam als kind al in contact met bevriende kunstenaars en keramisten, o.a. Jose Vermeersch en Tjok Dessauvage.

Ik had de kleimicrobe goed te pakken en studeerde keramiek aan Sint-Lucas Gent. Daarnaast volgde ik academie waar ik het potten draaien oefende. Daarbovenop heb ik het diploma van leraar.

 

Ik deelde mijn passie voor klei en keramiek 12 jaar met kinderen en volwassenen in scholen en academies.

Ik heb 3 jaar in Melbourne, Australië gewoond. Ik opende er een keramiekstudio en gaf er workshops in potten draaien, boetseren en glazuren. 

Daarnaast runde ik het project ‘the art class’ waarin ik kinderen de technieken van houtskool, potlood, verf, enz.. aanleerde.

Terug in België ben ik begonnen met de Keramiekstudio.

 

Door mijn ervaring als lesgever in academies en kunstscholen weet ik dat niet iedereen zin heeft of zich vrij kan maken om, een heel schooljaar, op vaste dagen in de week, les te volgen.

 

Alle workshops kunnen eenmalig zijn, een avond, een namiddag,... of een korte reeks van 5 of 10 lessen.

En vond je het leuk, dan kom je gewoon een volgende keer terug.

 

Ben je met een groepje dan kan je bij de Keramiekstudio een workshop aanvragen op afspraak.

Dan bepaal je zelf wanneer je komt en met wie.

 

Of je kan ook aan één van de lessenreeksen meedoen.

Zes dagen per week worden workshops georganiseerd.

 

De Keramiekstudio is een gezellige grote studio. 

Er is een draairuimte met  10 pottenbakkerswielen, een tafel voor 10 mensen, een tafel voor 6 mensen, een glazuurruimte,               een vrij oefenatelier, een wasplaats met 5 wastafels en een koffiehoek.

 

Het is een plaats waar klei en creativiteit elkaar ontmoeten.

Het is meer dan "kunst" maken.

Het is kneden en ploeteren... maar vooral leren, creëeren, ontdekken en vormgeven.

 

Boetseren met klei is leuk en verrijkend. Klei is gemakkelijk hanteerbaar. Het is zacht, goed kneedbaar en je kan het eindeloos veranderen, bijwerken en vervormen. Boetseren stimuleert creativiteit en handvaardigheid.